Home > Blog > Wat kost een schuldsaldoverzekering?


31 dec

Wat kost een schuldsaldoverzekering?

schuldsaldoverzekering

Categorie: Schuldsaldoverzekering

Bij de aankoop van een woning komen heel wat extra kosten kijken. Registratierechten, notariskosten, aktekosten, … en natuurlijk ook de schuldsaldoverzekering. Die is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen als u een woonkrediet afsluit. Om het totale prijskaartje binnen de perken te houden, koopt u dus maar beter een schuldsaldoverzekering tegen een correct tarief. Wat kost een schuldsaldoverzekering? Ontdek het hier!

Wat kost een schuldsaldoverzekering? Hangt af van uw lening!

Welke prijs u moet betalen voor uw schuldsaldoverzekering, hangt in grote mate af van uw lening. De premie wordt immers berekend op basis van het geleende kapitaal, de rentevoet en de duurtijd van de lening. Naast het overlijdensrisico speelt ook de betalingstermijn een rol. Er zijn drie mogelijkheden:

  • Eenmalige premie: de premie wordt onmiddellijk betaald bij het afsluiten van het krediet. Dit kan de voordeligste formule zijn in geval van fiscalisering op het einde van het jaar.
  • Jaarlijkse constante premie over twee derden van de looptijd: iets duurder, maar u kunt de betaling wel spreiden over een aantal jaar.
  • Zesmaandelijkse, driemaandelijkse of maandelijkse premiebetalingen: de betalingen worden nog meer gespreid. Hierbij worden wel fractioneringskosten aangerekend.


Vergelijk schuldsaldoverzekeringen met een simulatie

Hoeveel u exact gaat betalen, hangt ook af van de verzekeraar met wie u in zee gaat. Om zeker te zijn van de beste prijs-kwaliteitverhouding, komt het er dus op aan te vergelijken. Dit kan gemakkelijk aan de hand van een online simulatie. Vul het ontleende kapitaal, de rentevoet en duurtijd van de lening in en u weet meteen wat uw schuldsaldoverzekering kost!

Vast tarief of variabel tarief

De totale kostprijs van een schuldsaldoverzekering is ook afhankelijk van het tarief dat u kiest. Bij een vast tarief (ook wel ‘gegarandeerd tarief’ genoemd) is het tarief gewaarborgd gedurende de hele looptijd van het contract. Bij het goedkopere variabel tarief is het tarief alleen gewaarborgd tijdens de eerste drie jaar van de looptijd. Een tariefverhoging zou er bijvoorbeeld kunnen komen door een spectaculaire stijging van de sterftecijfers. In de praktijk komt een aanpassing van het variabel tarief echter zelden voor… Wenst u eventueel nog meer informatie betreffende de kosten van een schuldsaldoverzekering, aarzel dan niet ons te contacteren. We staan paraat!Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën