Home > Blog > Schuldsaldoverzekering afsluiten? Vijf tips!


18 okt

Schuldsaldoverzekering afsluiten? Vijf tips!

schuldsaldoverzekering tips

Categorie: Schuldsaldoverzekering

Op het punt om een schuldsaldoverzekering af sluiten? Dan zijn er een aantal schuldsaldoverzekering tips waar u maar beter rekening mee houdt. We lijsten ze even voor u op!

Tip 1: schuldsaldoverzekeringen altijd vergelijken

Wie een hypothecaire lening afsluit, is niet verplicht om bij dezelfde kredietverstrekker een schuldsaldoverzekering te nemen. Om zeker te zijn van de beste prijs-kwaliteitverhouding, kunt u het aanbod van de verschillende kredietverstrekkers en verzekeraars maar beter grondig vergelijken. De meeste verzekeraars bieden een simulatie aan op hun website, waardoor u meteen weet waar u aan toe bent. Vergelijk naast de prijs ook het totaalpakket. Welke schuldsaldoverzekering biedt de beste opties? Hoe flexibel zijn de formules?


Tip 2: Een fiscaal voordeel of toch maar niet?

Wilt u een fiscaal voordeel halen uit uw schuldsaldoverzekering? Kies dan voor een schuldsaldoverzekering op één hoofd, zoals de Hypo Protect Classic formule. In de goedkopere formule met twee verzekerden binnen dezelfde polis (Hypo Protect 2win) zijn de premiebetalingen niet fiscaal aftrekbaar! Opgelet: in bepaalde gevallen is het beter om niet voor een fiscaal voordeel te kiezen. Lees er meer over in ons artikel over het fiscaal voordeel van schuldsaldoverzekeringen!


Tip 3: let op met procentuele dekking!

Als u met twee leent, kunnen beide partners zich voor het volledige kapitaal verzekeren (100%). In dat geval zal bij een overlijden het verzekerde kapitaal voor de volle 100% worden afgelost dankzij de schuldsaldoverzekeraar, en hoeft de overblijvende partner niets meer af te lossen. Vaak wordt echter gekozen voor een 50-50-verhouding waarbij elke partner zich voor de helft verzekert. Een 50-50-dekking wordt vaak genomen in de optiek van loonsverhogingen in het verschiet, een nieuwe job met betere voorwaarden, de grotere financiële reserve naarmate u ouder wordt, etc.

Opgelet: opteert u voor een 50-50-verhouding, dan moet bij overlijden de overblijvende partner nog steeds de helft van de maandelijkse aflossing (of de helft van het totale verzekerde kapitaal) op zich nemen. Wilt u helemaal safe zitten? Dan kiest u het best voor een 100-100-verhouding.


Tip 4: eenmalige premie of gespreid betalen?

Bij schuldsaldoverzekeringen heeft u de mogelijkheid om de premiebetalingen in één keer af te ronden (eenmalige premie) of ze te spreiden over 2/3 van de looptijd. Een eenmalige premie kan de voordeligste formule zijn in geval van fiscalisering op het einde van het jaar.


Tip 5: Vast tarief of variabel tarief?

Bij een schuldsaldoverzekering heeft u de keuze uit een vast tarief of een variabel tarief. Het iets duurdere vast tarief biedt de meeste zekerheid, aangezien het tarief gewaarborgd is over de hele looptijd van het contract. Bij het goedkopere variabel tarief is een tariefverhoging na de eerste drie jaar mogelijk door bijvoorbeeld een spectaculaire stijging van de sterftecijfers.Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën