Home > Blog > Hoe u te verzekeren tegen inkomensverlies na arbeidsongeschiktheid?


11 apr

Hoe u te verzekeren tegen inkomensverlies na arbeidsongeschiktheid?

verzekeren tegen inkomensverlies

Categorie: inkomstenverlies

Een ongeval is sneller gebeurd dan u denkt. Ook ziekte durft ons leven op de meest onverwachte momenten overhoop te halen. En alsof deze persoonlijke tegenslagen nog niet genoeg zijn, gaan ze vaak gepaard met inkomensverlies. Wie dan alleen op de sociale zekerheid moet terugvallen, riskeert in de financiële problemen te komen. Het is dan ook aangewezen om u extra te verzekeren tegen inkomensverlies na arbeidsongeschiktheid. Dat kan bijvoorbeeld perfect door een bijkomende waarborg te koppelen aan uw schuldsaldoverzekering. Ontdek hier de opties!

Verzekeren tegen inkomensverlies: perfecte aanvulling op wettelijke vergoedingen

Wanneer u door tegenspoed zoals ziekte of invaliditeit zonder job komt te zitten, hebt u uiteraard recht op een uitkering binnen het wettelijk kader van de sociale zekerheid. Deze uitkering is echter beperkt en volstaat vaak niet om aan uw persoonlijke financiële noden te voldoen. Door u bijkomend te verzekeren tegen inkomensverlies, maakt u komaf met die onzekere factor in uw carrière.

Om die extra bescherming te genieten, kunt u een verzekering gewaarborgd inkomen afsluiten, maar er zijn nog andere mogelijkheden. Hebt u een woonkrediet of andere lening lopen? Dan loont het de moeite om een bijkomende waarborg te nemen bovenop uw schuldsaldoverzekering. Ook hiermee kunt u zich perfect beschermen tegen inkomensverlies!

Bijkomende waarborgen: niet verplicht, wel interessant

Terwijl een schuldsaldoverzekering alleen overlijdens dekt en dus in de eerste plaats gericht is op de financiële bescherming van uw nabestaanden, vormen bijkomende waarborgen hierop een zekerheid voor het hele gezin, inclusief uzelf! Dit zijn dus extra verzekeringen gekoppeld aan uw schuldsaldoverzekering (en kunnen bijgevolg niet zonder een schuldsaldoverzekering apart worden afgesloten). Deze waarborgen zijn niet verplicht maar wél sterk aangewezen, aangezien de sociale zekerheid almaar minder garant staat voor een zorgeloze toekomst.

Om u te verzekeren tegen inkomensverlies, heeft u de keuze uit twee waarborgen:

  • Bijkomende waarborg “Arbeidsongeschiktheid”: houdt uw levensstandaard op peil wanneer u door ziekte of ongeval niet meer in staat bent om uw job uit te oefenen.
  • Bijkomende waarborg “Onvrijwillige Werkloosheid”: vrijwaart u van kopzorgen wanneer u plotseling zonder werk komt te zitten. Geen overbodige luxe in tijden van economische crisis.


Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info over deze bijkomende waarborgen of over een schuldsaldoverzekering in het algemeen. We staan voor u klaar!

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën