Home > Blog > Hypotheeklening aangaan: wat mag ik zeker niet over het hoofd zien?


15 apr

Hypotheeklening aangaan: wat mag ik zeker niet over het hoofd zien?

hypotheeklening

Categorie: hypotheeklening

Een hypotheeklening met een goede of slechte prijs-kwaliteitverhouding, voor uw budget is het een wereld van verschil. Om zeker te zijn dat u geen kat in een zak koopt, houdt u dan ook maar beter rekening met enkele algemeen aanvaarde basisprincipes. We lijsten ze hieronder even voor u op!

Hypotheeklening aangaan: neem de tijd en vergelijk

Hét vertrekpunt om een aantrekkelijke hypotheeklening uit de brand te slepen, is vergelijken. Daarvoor trekt u het best de nodige tijd uit. Een bezoekje aan verschillende kredietverstrekkers vergt immers een grondige voorbereiding. Maak een lijstje aan van pertinente vragen waar u zeker een antwoord op wil, en gebruik de antwoorden als referentiepunt voor uw gesprek met een andere bank/kredietverstrekker. Wat is de rentevoet? Hoeveel kan de rentevoet maximaal stijgen? Moet ik een schuldsaldoverzekering afsluiten bij dezelfde bank? ...

Hypotheeklening aangaan: vergelijk geen appelen met peren

Bent u al bij een paar kredietverstrekkers langsgegaan? Dan is het tijd om de voor- en nadelen van elk aanbod tegen het licht te houden. Belangrijk is dat u bij hypotheekleningen geen appelen met peren vergelijkt. Houd rekening met verschillen in looptijd, vaste of variabele rentevoet, … Tip: kijk zowel naar de bedragen die u maandelijks betaalt als op het einde van de rit.

Profiteer van de woonbonus nu het nog kan

2014 is het laatste jaar dat de woonbonus in zijn huidige hoedanigheid blijft voortbestaan. Hoe de gewesten dit populaire systeem van hypotheekrenteaftrek in 2015 zullen invullen, is voorlopig koffiedik kijken. Om zeker te zijn dat u nog binnen het oude systeem valt, sluit u maar beter dit jaar nog een woonkrediet af!

Kies voor zekerheid met een schuldsaldoverzekering

De rentevoet van uw hypotheeklening is één zaak, het totaalplaatje een andere. Wie een lening wil zonder kopzorgen, neemt maar beter álle relevante aspecten onder de loep. Zo is zekerheid alvast een factor die de nodige aandacht verdient. Een kwalitatieve brandverzekering én schuldsaldoverzekering zijn onontbeerlijk! Hoewel een schuldsaldoverzekering niet verplicht is, is het alleen maar in uw voordeel om er één te nemen. Op die manier vrijwaart u uw nabestaanden van een onzekere financiële toekomst, en er zijn nog voordelen. En jawel, ook hier is vergelijken de boodschap, want de schuldsaldoverzekeraar kiest u zélf!Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën