Home > Blog > schuldsaldoverzekering dekking


4 apr

De schuldsaldoverzekering dekking: wat zijn de mogelijkheden?

schuldsaldoverzekering dekking

Categorie: Schuldsaldoverzekering

Hebt u plannen om een woonkrediet af te sluiten? Dan kunt u maar beter ook een schuldsaldoverzekering nemen. Voor uw gezin is het dé garantie op een financieel zorgeloze toekomst. Om onaangename verrassingen op voorhand uit te sluiten, is het echter aangewezen om uzelf op voorhand grondig te informeren over wat een schuldsaldoverzekering precies dekt. Hieronder vindt u alvast een overzicht van alles wat u moet weten over de dekking van een schuldsaldoverzekering!

Dekkingspercentage: cruciale factor

Een schuldsaldoverzekering zorgt ervoor dat de maandelijkse aflossing van uw woonkrediet integraal of gedeeltelijk wegvalt wanneer u of uw partner komt te overlijden. Of de verzekeraar voor een groot of voor een beperkt bedrag inspringt, hangt af van het dekkingspercentage van uw schuldsaldoverzekering.

> Ontdek nog meer factoren waarop u dient te letten bij het afsluiten van een schuldsaldoverzekering!

Schuldsaldoverzekering: 100% dekking of niet?

Als beide partners zich elk voor het volledige kapitaal verzekeren (100%), neemt de verzekeraar bij overlijden het verzekerde kapitaal voor de volle 100% over en hoeft de overblijvende partner niets meer af te lossen. Bij een schuldsaldoverzekering met 50-50-verhouding, moet de overblijvende partner bij overlijden nog altijd instaan voor de helft van de maandelijkse aflossing (of de helft van het resterende verzekerde kapitaal). Deze verhouding is goedkoper, maar ze biedt natuurlijk minder zekerheid.

Omdat twee partners die samen een woonkrediet aangaan niet noodzakelijk over dezelfde inkomens beschikken, is het ook perfect mogelijk om voor elke partner een verschillend dekkingspercentage te kiezen. Alle combinatiemogelijkheden bestaan, zolang u samen maar tot het dekkingspercentage komt dat uw gemoedsrust het beste garandeert (indien de dekkingspercentage niet opgelegd door de bank).

Schuldsaldoverzekering dekking: wat met invaliditeit?

Vaak wordt de vraag gesteld of een schuldsaldoverzekering ook tussenkomt bij ziekte. Dat is niet het geval. Een schuldsaldoverzekering dekt namelijk alleen een overlijden. Toch is het perfect mogelijk om u ook voor andere onvoorziene wendingen te verzekeren, namelijk door een bijkomende waarborg te koppelen aan uw schuldsaldoverzekering.

Bijkomende waarborgen vormen een extra zekerheid, bovenop uw schuldsaldoverzekering. Het gaat om optionele waarborgen voor arbeidsongeschiktheid (door ziekte of invaliditeit), overlijden door ongeval en onvrijwillige werkloosheid. Verliest u bijvoorbeeld onverwachts uw job, dan wordt er een vast bedrag uitgekeerd voor een maximumperiode van één jaar per ontslag. Aarzel niet ons te contacteren voor meer info over deze bijkomende waarborgen of een schuldsaldoverzekering in het algemeen. We staan klaar voor u!Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën