Home > Blog > Woonbonus anno 2014: geen wijzigingen op til?


15 mei

Woonbonus anno 2014: geen wijzigingen op til?

woonbonus 2014 info

Categorie: Woonbonus

Wie plannen heeft om nog in 2014 een woning te kopen, hoeft niet te aarzelen: de woonbonus blijft dit jaar onveranderd. Pas in 2015 zal dit populaire systeem van hypotheekrenteaftrek de eerste wijzigingen ondergaan. Door de staatshervorming is de woonbonus vanaf 1 juli een bevoegdheid van de gewesten. Hoe zij de woonbonus concreet zullen invullen, is nog niet bekend.

Woonbonus 2014: fiscaal voordeel nog één jaar ongewijzigd

Om de bevoegdheid over de woonbonus te kunnen overdragen aan de gewesten, besliste de federale regering om het fiscaal voordeel in 2015 om te zetten in een belastingvermindering. Alle leningen afgesloten vóór 1 januari 2015 zullen een voordeel genieten dat overeenkomt met de huidige fiscale aftrekbaarheid. Voor leningen gesloten ná 1 januari 2015 komt er een belastingvermindering tegen een vast tarief van 45 procent. Deze regeling geldt zolang de Vlaamse, Waalse en Brusselse regering geen aparte regeling hebben uitwerkt.

Woonbonus na 2014: koffiedik kijken

Hoe de gewesten de woonbonus na 2014 zullen invullen, is koffiedik kijken. Terwijl bepaalde partijen niet willen morrelen aan het fiscaal voordeel, willen andere partijen er wel sterk aan sleutelen. Pas na de verkiezingen wordt er meer duidelijkheid verwacht. De Vlaamse overheid heeft alvast laten weten niet over voldoende budget te beschikken om de woonbonus zoals die nu bestaat in stand te houden...

Woonbonus 2014: rechtszekerheid voor bouwers en kopers

Om toch rechtszekerheid te creëren voor kandidaat-bouwers en -kopers, laat de federale regering de woonbonus dan ook nog één jaar in zijn huidige hoedanigheid voortbestaan. Alle leningen afgesloten in 2014 vallen dus nog binnen het oude systeem van de woonbonus. Plannen om een woning te bouwen of te kopen? Dan is het nu het moment om een hypothecaire lening af te sluiten!

Tip: kies niet alleen voor zekerheid op de korte termijn, maar ook op de lange termijn. Door eveneens een schuldsaldoverzekering af te sluiten, biedt u uw nabestaanden een financieel veilige toekomst. Bij overlijden wordt de maandelijkse aflossing van het verzekerde kapitaal dankzij de schuldsaldoverzekering namelijk overgenomen door de verzekeraar. Zo kunt u alvast in alle gemoedsrust van uw nieuwe woning genieten. En jawel, ook een schuldsaldoverzekering is onder bepaalde voorwaarde fiscaal aftrekbaar!Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën