Home > Blog > Ik ga een woning kopen: de grootste financiële hangijzers


27 mei

Ik ga een woning kopen: de grootste financiële hangijzers

woning kopen tips

Categorie: Woning kopen

Staat u op het punt om een woning te kopen? Proficiat! Jong of oud, de aankoop van een woning is altijd een scharniermoment in uw leven… Of het ook een geslaagd avontuur wordt, hangt voor een groot deel af van de financiering. Hebt u een correcte prijs betaald? En hoe zit het met de prijs-kwaliteitverhouding en verzekering van uw woonkrediet? Ontdek hier hoe u deze financiële hangijzers het best aanpakt, zodat u van uw woonproject een droomproject maakt.

Woning kopen: betaalt u een correcte prijs?

Volgens de ene overgewaardeerd, volgens de andere nog lang niet verzadigd; over de Belgische woningmarkt is al veel gezegd en geschreven. Wie zelf een woning wil kopen, heeft vaak echter niet de tijd of kapitaalreserves om het perfecte moment voor zijn investering af te wachten. Gelukkig zijn er ook een aantal factoren die u zelf in de hand hebt:

  • Hebt u een specifieke woonbuurt op het oog? Volg de vastgoedprijzen in de omgeving van nabij op en hap meteen toe bij een buitenkans.
  • Neem dagelijks een kijkje op zoekertjessites zoals Immoweb. Op die manier hebt u een goed beeld van de marktprijzen.
  • Bepaal op voorhand uw budget en ga daar nooit over.

De beste lening in de wacht gesleept?

Hebt u een compromis of een voorlopige verkoopovereenkomst ondertekend? Dan is een woning kopen geen verre droom meer. Alleen nog een woonkrediet afsluiten en de akte verlijden bij de notaris, en het is zover! Toch is de zoektocht naar een hypothecaire lening geen stap waar u licht mag overgaan. Een goede of slechte prijs-kwaliteitverhouding, het scheelt een eind op de totaalfactuur. Vergelijken is dan ook de boodschap. Begin met online simulaties en maak ook afspraken met verschillende banken.

Woning kopen: schuldsaldoverzekeringen vergelijken loont!

Een stap die u zeker niet over het hoofd mag zien, zijn de verzekeringen. En dan hebben we het niet alleen over een brandverzekering, maar ook over de schuldsaldoverzekering. Hoewel niet verplicht, is die noodzakelijk om uw nabestaanden een zorgeloze toekomst te bieden. Net als bij het woonkrediet, kunt u vrij kiezen bij welke instelling u een schuldsaldoverzekering aangaat. Het hoeft geen betoog dat wie grondig vergelijkt, aanspraak maakt op de beste prijs-kwaliteitverhouding. Een online simulatie uitvoeren is alvast een goed begin!Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën