Home > Een alternatief voor de verzekering gewaarborgd wonen? Het bestaat!


11jan

Een alternatief voor de verzekering gewaarborgd wonen? Het bestaat!

verzekering gewaarborgd wonen

Categorie: schuldsaldoverzekering tips

De verzekering gewaarborgd wonen zit in de lift. Vorig jaar verdubbelde het aantal aanvragen bij de Vlaamse overheid. Maar vergeet niet dat aan deze populaire verzekering echter ook heel wat voorwaarden verbonden zijn. Het kan best voorvallen dat ook u hierdoor uit de boot valt. Is er voor hen dan geen alternatief? Toch wel: de bijkomende waarborgen ‘Arbeidsongeschiktheid’ en ‘Onvrijwillige werkloosheid’ die gekoppeld zijn aan de schuldsaldoverzekering. Lees er hier alles over!

Verzekering gewaarborgd wonen: helaas niet voor iedereen

Het zal u maar overkomen. U hebt een goedbetaalde job, net een huis gekocht, en plots komt u zonder werk te zitten... Door onvrijwillige werkloosheid of omdat u door een ziekte of ongeval niet meer in staat bent om uw job uit te voeren. Voor de afbetaling van uw lening heeft dat vaak dramatische gevolgen. Als opvangnet heeft de Vlaamse overheid vijf jaar geleden de gratis verzekering gewaarborgd wonen in het leven geroepen. Wie zijn werk verliest of ziek wordt, kan tot drie jaar lang een beroep doen op deze verzekering om een deel van de lening terug te betalen. Het bedrag is beperkt tot maximaal 600 euro per maand en maximaal 70% van het afbetalingsbedrag.

Er geldt geen inkomensgrens voor de verzekering gewaarborgd wonen (met enkele uitzonderingen), maar er is wel een andere belangrijke voorwaarde: de woning mag niet duurder zijn dan 320.000 euro. Bovendien moet de verzekering binnen het jaar na aankoop van de woning worden afgesloten. De verzekering Gewaarborgd Inkomen is alvast een stap in de goede richting. Maar de vooropgestelde voorwaarden maken dat verschillende kandidaat-kopers er niet voor in aanmerking komen… De financiële bescherming van uw naasten is cruciaal, voor iedereen!

Schuldsaldoverzekering met bijkomende waarborg(en): nog steeds de meest complete bescherming!

Moeten kandidaat-kopers die niet in aanmerking komen voor de verzekering gewaarborgd wonen, zich dan zomaar bij hun lot neerleggen? Gelukkig niet. Door bij uw schuldsaldoverzekering een bijkomende waarborg ‘Arbeidsongeschiktheid’ en/of ‘Onvrijwillige werkloosheid’ af te sluiten, beschermt u zich evengoed tegen inkomensverlies. En dat geldt voor iedereen: of uw woning nu meer of minder dan 320.000 euro kost!

  • Bijkomende waarborg ‘Arbeidsongeschiktheid’: houdt uw levensstandaard op peil wanneer u door ziekte of ongeval niet meer in staat bent om uw job uit te oefenen.
  • Bijkomende waarborg ‘Onvrijwillige Werkloosheid’: vrijwaart u van kopzorgen wanneer u plotseling zonder werk komt te zitten. Geen overbodige luxe in tijden van economische crisis.

Meer info over de bijkomende waarborgen voor een schuldsaldoverzekering.

Opgelet: het is wettelijk niet toegelaten om zowel een bijkomende waarborg, als een verzekering gewaarborgd wonen af te sluiten. Het komt er dus op aan om op voorhand grondig te bestuderen wat voor u de meest voordelige optie is. Neem gerust contact op voor meer info over deze bijkomende waarborgen of over een schuldsaldoverzekering in het algemeen. We staan voor u klaar!Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën