Home > Lenen zonder werk: is het mogelijk?


08jan

Lenen zonder werk: is het mogelijk?

lenen zonder werk

Categorie: Hypothecaire lening

Wie plannen heeft om de aankoop van een huis of een andere grote investering te financieren, kan er niet omheen: zo snel mogelijk een haalbare lening afsluiten is een must voor élke kandidaat-investeerder. Maar wat als de verwezenlijking van uw project plotseling gedwarsboomd wordt door jobverlies? Moet u uw plannen dan definitief opbergen of zijn er toch nog opties? Lees hier alles wat u moet weten over lenen zonder werk.

Inkomsten cruciale factor bij toekenning lening

Strikt genomen kan iedereen die in België gedomicilieerd is en handelt als privépersoon een lening krijgen. Al zijn er natuurlijk een aantal voorwaarden. Bij de toekenning van een krediet zal de kredietverstrekker verschillende criteria in acht nemen. Zo wordt er onder meer een analyse gemaakt van uw financiële situatie. Twee zaken zijn daarbij doorslaggevend: de verkoopwaarde van het vastgoed en de inkomsten van de kandidaat-investeerder. Het spreekt voor zich dat iemand met vaste inkomsten gemakkelijker een lening zal krijgen dan iemand met onregelmatige inkomsten. De vuistregel: bij een lening mogen uw kredietlasten niet hoger zijn dan een derde van uw netto-inkomsten.

Lenen zonder werk niet helemaal onmogelijk

Toch hoeft u niet te wanhopen als u tijdelijk zonder werk zit. Zo is er bij koppels nog altijd het loon van de partner. Mogelijk heeft hij of zij voldoende financiële slagkracht om de leninglasten alleen te dragen. Als u zelf ook nog eens over grote spaarreserves beschikt, is lenen zonder werk misschien toch nog een optie. Toch wordt het geen eenvoudige opdracht en is het zaak om zo snel mogelijk weer een vaste bron van inkomsten aan te boren.

Soepel woonkrediet

Een hypothecaire lening loopt in de meeste gevallen vele jaren. Afhankelijk van uw professionele loopbaan bestaat de kans dat uw inkomsten tijdens de looptijd van uw krediet sterk schommelen. In dat geval kunt u het best een soepel woonkrediet afsluiten. Daarmee kunt u bijvoorbeeld de terugbetaling van het kapitaal tijdelijk opschorten of de looptijd van het krediet verlengen of verkorten.

Tip: welke lening u ook afsluit, een schuldsaldoverzekering is nooit een overbodige luxe. Graag meer info? Neem gerust contact op. Wij staan voor u klaar!Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën