Home > Blog > Is een schuldsaldoverzekering verplicht?


18 jul

Is een schuldsaldoverzekering verplicht?

schuldsaldoverzekering

Categorie: Schuldsaldoverzekering

Veel mensen die een hypothecaire lening aangaan, denken dat een schuldsaldoverzekering verplicht is. Dat is een foute veronderstelling. Een schuldsaldoverzekering is bij wet niet verplicht. Toch is het afsluiten van een schuldsaldoverzekering sterk aangeraden als u een woonkrediet afsluit of een hoog bedrag gaat lenen.

Schuldsaldoverzekering: niet verplicht, wél aanbevolen

Hoewel een schuldsaldoverzekering dus geen verplichte verzekering is, zijn er meerdere argumenten om er toch één te nemen. Ten eerste zullen veel banken een schuldsaldoverzekering als voorwaarde stellen voor het verstrekken van een (hypothecaire) lening. Op die manier zijn ze er zeker van dat het geleende bedrag wordt terugbetaald, zelfs na uw overlijden.

En ook voor uzelf biedt een schuldsaldoverzekering enkele belangrijke voordelen. Met een tijdelijke overlijdensverzekering bouwt u onder meer extra zekerheid in voor uw partner en uw nabestaanden. Zo voorkomt u dat ze na uw overlijden in de financiële problemen komen omdat de aflossing van het krediet te zwaar wordt.

Ten slotte is er nog een laatste, niet onbelangrijk voordeel verbonden aan de schuldsaldoverzekering: een schuldsaldoverzekering is, onder bepaalde voorwaarden, fiscaal aftrekbaar!

Schuldsaldoverzekering: niet verplicht bij kredietverstrekker

Het is evenmin verplicht om een schuldsaldoverzekering te nemen bij de bank of kredietverstrekker waar u het woonkrediet of de lening hebt afgesloten. U kunt gerust in zee gaan met een andere verzekeraar, die mogelijks gunstigere tarieven kan voorleggen!

Banken zullen u vaak met kortingen proberen te overtuigen om zowel voor het krediet als voor de schuldsaldoverzekering met hen in zee te gaan. Hoewel het mogelijk om een interessant voorstel gaat, loont het altijd de moeite om eens te informeren bij andere verzekeraars. De kans is immers niet gering dat zij voor de schuldsaldoverzekering met een beter aanbod over de brug zullen komen.

Tip: neem alle opties rustig in overweging. Doe zeker ook een simulatie van uw schuldsaldoverzekering. Op die manier kunt u nog beter vergelijken!Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën