Home > Lenen voor een verbouwing: do’s and don’ts


14apr

Lenen voor een verbouwing: do’s and don’ts

lenen verbouwing

Categorie: Lening woning

De kans is groot dat uw woning uw meest waardevolle bezit is. Het spreekt voor zich dat u er graag zo lang mogelijk in wil blijven wonen, en dat in alle comfort. Om daarvoor te zorgen, is verbouwen en renoveren van tijd tot tijd nodig. Maar hoe financiert u een ingrijpende verbouwing? Met een lening? Dat kan perfect! Er zijn dan wel enkele do’s en don’ts om rekening mee te houden.

Do: een precieze kostenraming

Of u nu zelf aan slag gaat of een aannemer inschakelt, een verbouwing kost u al snel een flinke duit. Zeker wanneer er breekwerken aan te pas komen, lopen de kosten al snel op. Bovendien hebben renovaties en verbouwingen de vervelende neiging om almaar duurder te worden: u begint beperkt, maar plots zijn er ook andere plekken in huis die gebreken beginnen te vertonen. Net daarom is het cruciaal om op voorhand de kosten te ramen. Alleen zo kunt u ook de meest voordelige lening aangaan.

Don’t: een te korte of te lange afbetalingstermijn

Leningen voor renovaties en verbouwingen hebben doorgaans een looptijd van enkele maanden tot maximaal enkele jaren. Een lange looptijd zorgt voor lagere afbetalingen, al betaalt u uiteindelijk wel meer interesten. Een kortere looptijd kost u minder, maar is niet altijd haalbaar.

Do: vergelijken

Voor alle leningen geldt: vergelijken loont. Klop niet alleen aan bij uw huidige bank, maar vergelijk de voorstellen van meerdere banken.

Don’t: zomaar beginnen te verbouwen

Lenen voor een renovatie is relatief eenvoudig. U hoeft er niet voor naar de notaris en hebt er geen hypotheek voor nodig. Het enige wat u nodig hebt is een investeringsbewijs, zoals een ondertekende factuur, een offerte of een bestek. Hou er rekening mee dat de betaling van het geleende bedrag pas gebeurt wanneer de bank alle nodige documenten, inclusief het investeringsbewijs, heeft ontvangen.

Do: een schuldsaldoverzekering nemen

Wanneer uw inkomsten plots wegvallen door ziekte of overlijden, kan zelfs een kleine lening een te grote financiële druk leggen op uw gezin. U kunt uw gezin daartegen beschermen met een schuldsaldoverzekering. Hebt u al zo’n verzekering? Dan kunt u die laten aanpassen op het moment dat u aan de renovatiewerken begint.Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën