Home > Een eigen zaak financieren: tips voor beginners


10dec

Een eigen zaak financieren: tips voor beginners

eigen zaak starten

Categorie: eigen zaak

Een eigen zaak starten is een prachtige uitdaging. U bent voortaan uw eigen baas en timmert aan uw eigen droom. Een aanlokkelijke gedachte, maar dan moet u wel voorbij enkele financiële hordes. Te beginnen met de (aanzienlijke) begininvestering, die gepaard gaat met enkele financiële risico’s. Gelukkig zijn er vandaag heel wat manieren om voldoende beschermd te ondernemen. Ontdek hier de belangrijkste aandachtspunten bij de financiering van uw eigen zaak.

Bezint eer ge begint

Een succesvolle business begint bij een zorgvuldig uitgedokterd businessplan. Pas als u van naaldje tot draadje hebt uitgedokterd welke richting u uit wilt en hoe u uw doelen wilt bereiken, is het tijd om aan te investeren. Ga zeker niet overhaast te werk, maar overloop alle opties. Hier alvast enkele zaken die u zeker in ogenschouw moet nemen:

  • Wat is uw startbudget en hoeveel moet u lenen om voldoende financiële slagkracht te hebben?
  • Welke kredietvormen passen bij uw type uitgaven?
  • Hoe gaat u uw kredietverstrekkers overtuigen? Een duidelijk businessplan volstaat niet, u zult sowieso enige overredingskracht aan de dag moeten leggen.

Steunmaatregelen voor starters

De economie kan de impuls van jonge, innoverende ondernemingen maar al te goed gebruiken. De overheid heeft dan ook verschillende initiatieven lopen die startende bedrijven extra financiële zuurstof moeten geven. Denk maar aan steunmaatregelen en allerlei financieringsproducten op maat. Neem zeker eens een kijkje op de website van een ondernemingsloket zoals Eunomia. Daar staan alle financiële stimuli en bijhorende voorwaarden netjes opgelijst.

Bouw de nodige bescherming in

Of u nu een krediet afsluit of een partnership tekent, gedurende uw hele ondernemingstraject wordt u geconfronteerd met financiële risico’s. Gelukkig zijn er verschillende verzekeringen om u in te dekken tegen onaangename verrassingen. Zo is een schuldsaldoverzekering alvast een must voor uw beroepskrediet. Graag meer informatie? Neem gerust contact op, we staan voor u klaar!Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën