Home > Een aannemer voor uw renovatie kiezen: enkele tips


9apr

Een aannemer voor uw renovatie kiezen: enkele tips

aannemer renovatie

Categorie: Nieuws

Renoveren en verbouwen zijn ‘in’. We kiezen er almaar vaker voor om onze eigen woningen te vernieuwen of een bestaande woning te kopen en die te renoveren. Er zijn wel wat klusjes die u zelf aankunt, maar voor grote en ingrijpende renovaties en verbouwingen doet u beter een beroep op een vakman. Lees hier hoe u de juiste aannemer kiest voor uw renovatie.

Stel prioriteiten en leg een budget vast

Bepaal op voorhand, nog vóór u op zoek gaat naar een aannemer, wat u graag wil veranderen aan uw woning. Maak een lijstje van de renovatiewerken in volgorde van prioriteit. Bepaal vervolgens wat uw renovatiebudget is. Hoeveel hebt u nodig voor een grondige renovatie? Beschikt u zelf over het nodige geld of bent u bereid om een lening aan te gaan? Wanneer u bepaald hebt hoeveel u aan de renovatie van uw woning wil besteden, is het makkelijker om de juiste aannemer te kiezen.

Neem uw tijd

Neem altijd uw tijd om een aannemer te zoeken. Bekijk de website van de aannemer en vraag naar voorbeelden van recent werk. Vraag ook naar referenties van huidige klanten. Werkt u samen met een architect? Dan zal hij of zij u zeker ook kunnen adviseren. Onderzoek daarnaast of de aannemer geen sociale of fiscale schulden heeft. Dat kunt u doen via de website van de FOD Economie. De expertise van uw aannemer kunt u controleren via de Kruispuntbank voor Ondernemingen.

Vraag een offerte, maar kijk niet alleen naar de prijs

Een goede vakman bezorgt altijd een gedetailleerde en accurate offerte. Vraag offertes aan bij verschillende aannemers en vergelijk ze zorgvuldig. Het spreekt voor zich dat de prijs doorslaggevend is, maar wees toch voldoende kritisch. Wanneer de ene aannemer beduidend minder vraagt voor dezelfde opdracht, zegt dat wellicht ook iets over de kwaliteit.

Vraag altijd een factuur

Zwartwerk is absoluut uit den boze bij bouw- en renovatiewerken. Betaal daarom nooit cash en vraag altijd een factuur. Voor bepaalde premies en fiscale voordelen is een factuur trouwens noodzakelijk.Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën