Home > Drie aandachtspunten bij een persoonlijke lening


27oct

Drie aandachtspunten bij een persoonlijke lening

persoonlijke lening

Categorie: lening verzekeren

Een boeiend leven leiden, dat betekent plannen maken. Denk maar aan de aankoop van een mooie auto, de studies van uw kinderen, een huwelijksreis, … Het zijn stuk voor stuk hoogtepunten waar we naartoe leven. Maar om die dromen te realiseren, hebben we soms wat extra budgettaire ademruimte nodig. Door een persoonlijke lening af te sluiten, bijvoorbeeld. Al gaat u daarbij het best niet over één nacht ijs. Ontdek hier de belangrijkste aandachtspunten!

Wat is een persoonlijke lening?

In tegenstelling tot een woonkrediet of een autolening hoeft u zich bij een persoonlijke lening in mindere mate te verantwoorden voor uw aankoop. U gebruikt het geld waarvoor u wilt: of dat nu de heraanleg van uw tuin is of de organisatie van een groots feest. Een aankoopfactuur voorleggen is dan ook niet nodig om een persoonlijke lening in de wacht te slepen.

1. Leen gericht

Een persoonlijke lening is een welgekomen manier om een bepaalde aankoop of investering in een stroomversnelling te brengen. Maar geld lenen kost ook geld natuurlijk. Het is daarom afgeraden om voor elke grote uitgave een lening aan te gaan, want dat verhoogt nodeloos het risico op financiële problemen. Houd uw budget altijd nauwlettend in de gaten, en doe alleen voor welgemikte investeringen een beroep op een persoonlijke lening.

2. Let op met woekerrentes

Ga niet zomaar in zee met de eerste de beste kredietverstrekker. In sommige gevallen worden er woekerrentes gehanteerd, en die kunnen u zuur opbreken. Bepaal op voorhand welk bedrag u nodig hebt en leg vervolgens uw oor te luister bij verschillende kredietinstellingen. Een handige referentie is daarbij het zogeheten jaarlijkse kostenpercentage (JKP), dat aangeeft hoeveel uw lening kost per jaar. Daarin zitten onder meer de interesten, maar ook andere kosten (commissies, administratiekosten, verzekeringen, …).

Tip: In bepaalde gevallen is het aangeraden om een iets hoger bedrag te lenen dan nodig. Dit omdat u dan mogelijk in een schijf met een lager jaarlijks kostenpercentage (JKP) belandt, waardoor u dus voordeliger leent.

3. Denk aan uw nabestaanden

Wist u dat u niet alleen voor woonkredieten maar ook voor persoonlijke leningen een schuldsaldoverzekering kunt afsluiten? Het is de beste manier om uw nabestaanden een honderd procent veilige financiële toekomst te garanderen. Meer weten? Neem gerust contact op. Wij staan voor u klaar!Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën