Home > Schuldsaldoverzekering: vast tarief of ervaringstarief?


31Aug

Schuldsaldoverzekering: vast tarief of ervaringstarief?

schuldsaldoverzekering tarieven

Categorie: Schuldsaldoverzekering

Wie een woning koopt of een andere belangrijke investering doet, neemt maar beter een schuldsaldoverzekering … Voor uw nabestaanden is het nog steeds de beste garantie op een zorgeloze toekomst. Bij deze vrijblijvende maar sterk aangeraden verzekering hebt u de keuze uit verschillende formules en tarieven, zodat u zeker een oplossing vindt die bij uw financiële plannen past. Niet onbelangrijk daarbij is het verschil tussen een schuldsaldoverzekering met vast tarief en een schuldsaldoverzekering met ervaringstarief.

Schuldsaldoverzekering: wat kost dat?

Verschillende elementen hebben een invloed op de kostprijs van uw schuldsaldoverzekering. Bepalend is onder meer over welke looptijd u de premies betaalt, of u een schuldsaldoverzekering aangaat op één hoofd (Hypo Protect Classic) of op twee hoofden (Hypo Protect 2win), en natuurlijk met welke verzekeraar u in zee gaat. Een laatste element, dat vaak over het hoofd wordt gezien, is het tarief van uw schuldsaldoverzekering. Kiest u voor een vast tarief of een ervaringstarief?

Schuldsaldoverzekering met vast tarief: voor wie houdt van zekerheid

Wilt u te allen tijde weten waar u aan toe bent? Dan is de kans groot dat u opteert voor de schuldsaldoverzekering met vast tarief. Net als een hypotheeklening met vaste rentevoet, biedt die u de meeste zekerheid op de lange termijn. Een vast tarief of gegarandeerd tarief is immers gewaarborgd over de volledige looptijd van uw contract. Wat er ook gebeurt, u betaalt altijd dezelfde prijs. Het vast tarief is iets duurder dan het ervaringstarief (variabel tarief) maar voorkomt wel dat u plotseling meer moet betalen.

Schuldsaldoverzekering met ervaringstarief: goedkoper maar niet gewaarborgd

Om het tarief voor uw schuldsaldoverzekering met ervaringstarief te berekenen, doen verzekeraars een beroep op sterftestatistieken. Doordat de algemene levensverwachting vandaag in stijgende lijn gaat, zijn schuldsaldoverzekering met ervaringstarief erg voordelig. Mocht de algemene sterftekans echter plotseling de hoogte ingaan, dan is een tariefverhoging mogelijk na drie jaar. Tijdens de eerste drie jaar van uw contract is de hoogte van uw tarief sowieso gewaarborgd.

Een stijging van de sterftekansen komt echter zelden voor. De algemene bevolkingsgezondheid gaat er continu op vooruit en we leven met z’n allen langer. De kans is dus groot dat het ervaringstarief of variabel tarief ook op het einde van de rit de goedkoopste oplossing is.Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën