Home > Wat als u de schuldsaldoverzekering premie niet betaalt?


30oct

Wat als u de schuldsaldoverzekering premie niet betaalt?

schuldsaldoverzekering premie

Categorie: schuldsaldoverzekering premie

In vergelijking met wat u ervoor terugkrijgt, is een schuldsaldoverzekering maar een kleine kost. U garandeert uw nabestaanden na uw overlijden namelijk een financieel zorgeloze toekomst. Bovendien hoeft u de premie niet in één keer te betalen. Een gespreide betaling is evengoed mogelijk: van driemaandelijks tot jaarlijks, al naar gelang uw mogelijkheden. Maar wat als u er niet in slaagt om de premie op tijd te betalen?

Schuldsaldoverzekering premie: een brede waaier aan mogelijkheden

De financiële thuissituatie is voor elk gezin anders. Dat beseffen we als schuldsaldoverzekeraar maar al te goed. Daarom bieden we u de mogelijkheid om de premies van uw schuldsaldoverzekering te betalen zoals ú dat verkiest. Zo bent u zeker van een betalingsplan dat 100% afgestemd is op uw financiële mogelijkheden:

  • Eenmalige premie: u betaalt de premie meteen bij het afsluiten van uw lening. Dat is uiteraard een grotere som dan bij een gespreide betaling, maar vaak is dit de voordeligste formule in geval van fiscalisering op het einde van het jaar.
  • Jaarlijkse constante premie over twee derden van de looptijd: door de betaling te spreiden over meerdere jaren, hoeft u minder ineens te betalen dan bij een eenmalige premie.
  • Zesmaandelijkse, driemaandelijkse of maandelijkse premiebetalingen: de betalingen worden nog meer gespreid. Houd hierbij wel rekening met de zogeheten fractioneringskosten (meerkosten die worden aangerekend bij meerdere premiebetalingen per jaar).

> Meer info over de premies van een schuldsaldoverzekering.

Schuldsaldoverzekering premie niet betalen: de gevolgen

Wilt u dat de dekking van uw schuldsaldoverzekering blijft zoals die is vastgelegd bij het afsluiten van het contract? Dan komt het erop aan de premiebetalingen op tijd en consequent uit te voeren. Zo niet, zijn er twee mogelijkheden:

  • Als men ophoudt de premies te betalen, dan worden de verzekerde bedragen aangepast.
  • Moet men volgens de polis langer dan de helft van de looptijd premies betalen, maar stopt men er voortijdig mee? Dan is de verzekeraar in kwestie genoodzaakt om de polis stop te zetten. Dit gebeurt dertig dagen nadat er een aangetekende brief verstuurd is.

Opgelet: als u voor de hoofdwaarborg geen premies meer betaalt, als de polis vervalt of geannuleerd, opgezegd of afgekocht wordt, dan eindigen ook de aanvullende waarborgen. Wilt u een duidelijk beeld van wat een schuldsaldoverzekering u zou kosten? Dat klaren we graag voor u uit:
> Simuleer hier uw premie!
> Lees meer over de kost van een schuldsaldoverzekering of de factoren die een rol spelen bij de premie.Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën