Home > Drie mythes over schuldsaldoverzekeringen ontkracht


7nov

Drie mythes over schuldsaldoverzekeringen ontkracht

schuldsaldoverzekeringen

Categorie: Schuldsaldoverzekering

Over schuldsaldoverzekeringen is al veel gezegd en geschreven. Helaas leven er nog altijd enkele hardnekkige misverstanden, waardoor veel verzekeringnemers verkeerde keuzes maken. In dit artikel ontkrachten we dan ook graag drie veelvoorkomende mythes over schuldsaldoverzekeringen. Lees snel verder voor een correcte kijk!

1. Een schuldsaldoverzekering is verplicht

We horen het wel vaker: een schuldsaldoverzekering afsluiten is verplichte kost wanneer u een woonkrediet of hypothecaire lening afsluit. Nochtans zegt de wet iets helemaal anders: u bent helemaal vrij om al dan niet een schuldsaldoverzekering af te sluiten.

Tegelijk is er een grote máár. Een schuldsaldoverzekering afsluiten mag dan wel niet verplicht zijn, het wordt ten sterkste aangeraden wanneer u gaat lenen om een aanzienlijke investering te bekostigen. Met deze tijdelijke overlijdensverzekering bouwt u namelijk extra zekerheid in voor uw partner en uw nabestaanden. Met een schuldsaldoverzekering voorkomt u dat ze na uw overlijden in financiële problemen komen omdat de aflossing van het krediet te zwaar wordt. Bovendien is de schuldsaldoverzekering vaak een voorwaarde om uw lening te bekomen.

2. U moet een schulsaldoverzekering afsluiten bij uw kredietverstrekker

Nog een vaak gehoord misverstand: het is verplicht om een schuldsaldoverzekering te nemen bij de bank of kredietverstrekker waar u het woonkrediet of de lening hebt afgesloten. Daar is niets van aan: u kunt gerust in zee gaan met een andere verzekeraar. Sterker nog: we raden het ten stelligste aan, want de kans is groot dat die andere schuldsaldoverzekeraar met gunstigere tarieven op de proppen komt.

Banken zullen u vaak met kortingen proberen te overtuigen om zowel voor het krediet als voor de schuldsaldoverzekering met hen in zee te gaan. Toch is het sowieso de moeite om eens te informeren bij andere verzekeraars. Neem zeker een kijkje op vergelijkingssites en voer altijd een online simulatie uit. Op die manier bent u honderd procent klaar om de beste schuldsaldoverzekering uit de brand te slepen.

3. Een schuldsaldo is niet interessant voor alleenstaanden

Een schuldsaldoverzekering is in het voordeel van de partner, dus alleenstaanden hebben er geen baat bij. Fout! Want dat is buiten uw nabestaanden gerekend. Bij een overlijden erven zij niet alleen uw bezittingen, maar ook uw schulden… De kans is dus groot dat de woning verkocht zal moeten worden als er geen schuldsaldoverzekering in het spel is. Pols daarom op voorhand bij uw nabestaanden naar hun visie. Willen ze de woning verkopen of houden ze die liever in de familie?

Meer weten? Neem gerust contact op voor meer informatie. Wij staan voor u klaar!Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën