Home > Schuldsaldoverzekering afsluiten bij kredietverstrekker: goed idee?


27Aug

Schuldsaldoverzekering afsluiten bij kredietverstrekker: goed idee?

schuldsaldoverzekering afsluiten

Categorie: schuldsaldoverzekering

Nooit eerder waren er zo veel redenen om een woning te kopen: de langetermijnrente staat historisch laag en de woningprijzen zijn licht gedaald. Tijd voor een huizenjacht en een rondje langs de verschillende kredietverstrekkers. Zij zullen u ongetwijfeld aanraden om zowel uw hypothecaire lening als uw schuldsaldoverzekering bij hen af te sluiten. Maar is dat wel verstandig? Ontdek het hier!

Schuldsaldoverzekering afsluiten: een vrije keuze

Laten we eerst en vooral een hardnekkige mythe doorprikken: u bent helemaal niet verplicht om ook uw schuldsaldoverzekering af te sluiten bij de bank die uw krediet verstrekt. Wettelijk gezien kunt u gerust in zee gaan met een andere verzekeraar, die u mogelijk betere tarieven voorschotelt. Tegelijk hebben banken natuurlijk het recht om kortingen te geven op uw hypothecaire lening op voorwaarde dat u bijvoorbeeld ook een woonverzekering of een schuldsaldoverzekering bij hen afsluit.

Kijk naar de totaalsom

Banken zullen u met allerlei argumenten proberen te overtuigen om zowel voor het krediet als voor de schuldsaldoverzekering met hen in zee te gaan. Hoewel het mogelijk om een interessant voorstel gaat, loont het altijd de moeite om eens te informeren bij andere verzekeraars. De kans is namelijk groot dat zij voor de schuldsaldoverzekering met een beter aanbod over de brug zullen komen. En uiteindelijk is het de totaalsom, hypothecaire lening én schuldsaldoverzekering, die telt.

Wie vergelijkt, die wint

Maar hoe komt u nu te weten of de voorgestelde prijs van een schuldsaldoverzekering aanvaardbaar is of niet? Heel eenvoudig: door online te vergelijken. Voor een exacte en waarheidsgetrouwe online schuldsaldoverzekeringsimulatie kunt u terecht bij de verzekeraars zelf of bij een onafhankelijke instelling:

  • Een simulatie bij onafhankelijke instellingen zoals mefirst en Immoweb (onder ‘Verzeker uw hypothecair krediet’ in de zoekertjes) berekent en vergelijkt schuldsaldoverzekeringen bij meerdere verzekeraars tegelijk.
  • Een schuldsaldoverzekeringsimulatie op de website van de verzekeraar garandeert een exacte berekening en verschaft u inzicht in de specifieke variabelen (vb. rookgedrag) die bij de verzekeraar meespelen in de berekening van uw schuldsaldoverzekering.

Wist u dat de schuldsaldoverzekering bij BNP Paribas Cardif een bijzonder hoge prijs-kwaliteitverhouding kan voorleggen? Neem gerust contact op voor meer informatie. Wij staan voor u klaar!Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën