Home > Lening onderhandelen? Zó pakt u het slim aan


08jan

Lening onderhandelen? Zó pakt u het slim aan

lening onderhandelen

Categorie: Hypothecaire lening

Niets zo spannend als een nieuwe woning kopen. Het begint veelal met een moeilijke zoektocht, maar eens de verkoopovereenkomst gesloten, is er geen weg meer terug: die fantastische woning is binnenkort helemaal de uwe! Tenminste, als u ook de financiële kant van de zaak hebt afgerond. Want investeringen in vastgoed gaan vrijwel altijd gepaard met een hypothecaire lening. Benieuwd hoe u de beste lening onderhandelt? U ontdekt het hier!

Een lening onderhandelen doet u niet overhaast

Als u na lang zoeken eindelijk een huis op het oog hebt, is de verleiding groot om zo snel mogelijk een woonkrediet af te sluiten. En gelijk hebt u, maar toch kunt u maar beter niet overhaast te werk gaan. Wie de meest voordelige lening uit de brand wil slepen, gaat het best voor de pragmatische aanpak en legt het nodige geduld aan de dag. Zo veel mogelijk kredietverstrekkers vergelijken, daar komt het op aan. De kleinste tariefverbetering maakt namelijk al een enorm verschil op de eindafrekening. Begin met een onlinesimulatie van uw hypothecaire lening en leg meerdere afspraken vast.

Hoe beter de voorbereiding, hoe beter de lening

Hebt u een afspraak vastgelegd met de bank? Dan bereidt u zich het best grondig voor. Ga op voorhand goed na welk bedrag u exact wilt lenen en zorg dat u een goed idee hebt van de langetermijnrente. Hier nog enkele andere tips:

  • Vraag altijd een aflossingstabel op papier. Hiermee zult u een andere kredietverstrekker gemakkelijker overhalen tot een beter voorstel.
  • Weeg de verschillende tarieven, looptijden en formules goed tegen elkaar af en vergelijk geen appelen met peren. Kijk daarom naar het totale bedrag dat moet worden afbetaald (kapitaal én rente) en let ook op de voorwaarden die banken koppelen aan hun voordeeltarief. Bent u bijvoorbeeld verplicht om bij dezelfde kredietverstrekker één of meerdere verzekeringen te koppelen aan uw hypotheeklening? Neem er sowieso een rekentoestel bij om het totale kostenplaatje te becijferen.

Sluit de juiste verzekeringen af

Een voordelige lening, dat betekent ook een goed verzekerde lening. Zo is de schuldsaldoverzekering een must. Die is niet verplicht maar vormt voor uw nabestaanden wel dé garantie op een zorgeloze toekomst. Met een schuldsaldoverzekering vermijdt u dat ze financiële problemen krijgen wanneer u plotseling zou overlijden. Afhankelijk van het percentage waarvoor u verzekerd bent, neemt de verzekeraar de aflossing van het krediet deels of integraal van hen over. Bovendien is een schuldsaldoverzekering tegen bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Tip: u kiest zélf met welke schuldsaldoverzekeraar u in zee gaat. Ook hier is vergelijken de boodschap!

Vragen over de meest voordelige schuldsaldoverzekering? Neem gerust contact op. Wij staan voor u klaar!Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën