Home > Maakt u nog aanspraak op 6 procent btw voor renovaties in 2016?


13apr

Maakt u nog aanspraak op 6 procent btw voor renovaties in 2016?

6 procent btw renovatie

Categorie: Nieuws

Het verlaagde btw-tarief van 6 procent voor de renovatie van uw woning, een aantrekkelijk voordeel voor wie zijn woning naar een hoger niveau wil tillen, is recent aangepast. In bepaalde gevallen hebt u nog altijd recht op een btw-tarief van 6 procent, terwijl u in andere gevallen de volle pot – 21 procent – moet betalen. Ontdek de verschillende voorwaarden hier.

6 procent btw voor de renovatie van oudere woningen

Vóór 12 februari 2016 kon u genieten van een aantrekkelijk btw-tarief van 6 procent op de renovatiewerken aan uw woning, maar dan moest uw woning wel minstens vijf jaar oud zijn. Die minimumleeftijd is nu opgetrokken tot tien jaar. Dat betekent dat u voor een woning of appartement gebouwd tijdens het afgelopen decennium niet langer in aanmerking komt voor dit voordeel. De leeftijd van het gebouw wordt bepaald op basis van de eerste ingebruikname.

Voorwaarden blijven hetzelfde

Verder moet u nog altijd aan deze voorwaarden voldoen om aanspraak te maken op deze btw-regeling:

  • Uw woning wordt gebruikt als privéwoning. In extremis mag een ‘bijkomstig’ gedeelte ervan gebruikt worden om uw beroep uit te oefenen.
  • De uitgevoerde renovatiewerken worden rechtstreeks aan de eindgebruiker (de eigenaar of de huurder) gefactureerd.
  • De werken worden uitgevoerd door een aannemer. Levering en plaatsing gebeuren door een en dezelfde aannemer.

Overgangsmaatregel

De Vlaamse regering heeft een overgangsmaatregel voorzien voor wie nog vóór de einddatum van de vorige regeling een overeenkomst afsloot en die ondertekende overeenkomst vóór 11 februari 2016 aan het btw-kantoor van de aannemer bezorgde. Hebt u aan die voorwaarden voldaan en is uw woning tussen vijf en tien jaar oud? Dan geniet u nog tot 31 december 2017 van 6 procent btw op de renovatiewerken.Uw simulatie in 1 min

Start uw simulatie

Waarom voor BNP Paribas Cardif kiezen?

Vragen? 02/528 00 03

Bel me

8 klanten op 10

raden Cardif aan bij vrienden en familie

Zorg voor service

persoonlijk en snel

25 jaar

expertise en betrouwbaarheid

7 DECAVI

verzekeringstrofeeën